Сеад Лисак, директор Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције данас је посјетио Канцеларију координатора за реформу јавне управе те је са државном координаторицом за реформу јавне управе Семихом Боровац разговарао о будућим заједничким активностима у погледу проведбе акционих планова за реализацију Стратегије реформе јавне управе у БиХ и Стратегије за борбу против корупције.   

Боровац је информисала директора Агенције да је Канцеларија координатора урадила, а владе на сва четири управна нивоа усвојиле, Ревидирани акциони план 1 који, између осталог, и представља модернизацију јавног сектора у БиХ. Управо је модернизација јавног сектора једна од активности Акционог плана Стратегије за борбу против корупције за чију проведбу је задужена Канцеларија координатора. Такођер, координаторица за реформу јавне управе у БиХ представила је пројекат „Изградња капацитета за борбу против корупције у структурама државне службе у БиХ“ те нагласила да ће пројекат, а након одобрења Управног одбора Фонда за реформу јавне управе, бити финансиран донаторским средствима. Овај пројекат је заједнички за сва четири управна нивоа (БиХ, Федерација БиХ, Република Српска и Брчко дистрикт БиХ) , а активности које ће бити проведене су, између осталог, обуке државних службеника у борби против корупције, као и проведба јавне кампање о овој тематици. Једна од партнера у проведби овог пројекта бит ће и Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупације.

Иначе, у Ревидираном акционом плану 1 неке од нових мјера и активности тичу се искључиво јачања етичких кодекса у државној служби али и саме етике државних службеника.

Директор за превенцију корупције и координацију борбе против корупције  изразио је задовољство успоставом сарадње са Канцеларијом координатора. Лисак је казао да у Агенцији још увијек чекају на усвојење правилника о унутрашњој организацији, као и на материјално-техничком опремању и кадровском попуњавању Агенције. Обзиром да и Канцеларија координатора али и Агенција имају у својој надлежности координацију органа управе, Лисак вјерује да ће искуства која Канцеларија има у том погледу бити од помоћи и Агенцији која такве механизме тек треба да изгради.