У оквиру пројекта "Развој система за управљање учинком у структурама државне службе у БиХ" финансираног из Фонда за реформу јавне управе, и у сарадњи са Агенцијом за државну службу Босне и Херцеговине, организује се обука о управљању учинком у институцијама Босне и Херцеговине.

Пројекат "Развој система за управљање учинком у структурама државне службе у БиХ" припремила је Канцеларија координатора за рефому јавне управе у БиХ, а у његово име имплементира га компанија Djikic Consulting Services. Пројекат се спроводи на сва четири управна нивоа у Босни и Херцеговини. Више о пројекту можете сазнати овдје .

Једнодневна обука о управљању учинком биће организована у терминима 15, 16. и 30. септембар, те 7. октобар 2011. године. Циљеви ове обуке су:

  • подизање свијести о значају управљања учинком;
  • упознавање са одредбама новог Правилника о начину оцјењивања рада државних службеника у институцијама БиХ;
  • развијање вјештина утврђивања радних циљева;
  • стицање увида у повезивање појединачних радних циљева и општих циљева органа управе;
  • развијање вјештина оцјене учинка и посебно вјештине бодовања и вођења разговора о оцјењивању;
  • упознавање са могућностима примјене електронског обрасца за оцјењивање у поступку оцјењивања.

Циљне групе обуке су: секретари министарстава, руководиоци организационих јединица органа управе (помоћници министра, начелници сектора, начелници одјељења, руководиоци одсјека и руководиоци група – оцјењивачи), као и државни служеници који су задужени за обављање послова управљања људским потенцијалима. Сваки орган управе бит ће заступљен са најмање једним а највише четири полазника обуке. Агенција за државну службу ће приликом одређивања броја полазника обуке водити рачуна да укупан број буде око 240 полазника подијељен у четири једнаке групе.

Организатор обуке, "Djikic Consulting Services", ће свим полазницима обуке дати сертификат о завршеној обуци, којим се потврђује да је учесник прошао утврђени програм предметне обуке, а АДС ће додијелити 3 кредита за ову обуку.

Рок за пријаву на ову обуку је 12.9.2011. године. Пријаве на обуку могу се упутити посредством веб страинце Агенције за државну службу БиХ , гдје можете сазнати више детаља о самој обуци и начину пријављивања.