Влада Федерације БиХ је на својој 16. сједници, одржаној 24.08.2011. године у Мостару, разматрала Информацију о активностима  на ревизији Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе, коју је припремила Канцеларија координатора за реформу јавне управе у БиХ.

Том приликом, поменута информација примљена је на знање те је Влада ФБиХ донијела закључке у сврху операционализације и имплементације мјера садржаних у ревидираном Акционом Плану 1.

Влада ФБиХ усвојила је ревидирани Акциони План 1, те донијела закључак да ће Влада, федерални органи управе, федералне управне организације и службе у своје годишње планове рада и друге документе стратешког планирања уврстити циљеве, активности и одговарајуће индикаторе из ревидираног Акционог плана 1.

Такође, Влада ФБиХ изразила је пуну подршку функционисању Координационог одбора за економски развој и европске интеграције Савјета министара као тијелу које ће осигурати политичку координацију реформе јавне управе на нивоу предсједавајућег Савјета министара БиХ и премијера/предсједника Федерације БиХ, Републике Српске и Брчко дистрикта Босне и Херцеговине.

Влада је обавезала органе управе, управне организације и службе да кандидују приоритетне пројекте из области реформе јавне управе  посредством чланова надзорних тимова, те да, гдје је потребно, кандидују чланове и замјенике чланова надзорних тимова за реформу јавне управе. С тим у складу, донешен је закључак да ће Генерални секретаријат Владе ФБиХ припремити Приједлог одлуке о измјенама Одлуке Владе ФБиХ о именовању Надзорних тимова за реформу јавне управе.

Влада ФБиХ задужила је Федерално министарство правде да, у сарадњи са Федералним министарством транспорта и комуникација и Генералним секретаријатом Владе ФБиХ, предложи Влади начин организовања послова који се односе на реализацију ревидираног Акционог плана 1 у области информационих технологија, као и послова који се односе на имплементацију других релевантних стратегија и пројеката од значаја за развој информационог друштва у Федерацији БиХ.

Лакше до информација

На сједници Федералне владе донесена је и Одлука о покретању Пројекта Фе – управа с функцијама Г2Г, Г2Б и Г2Ц. Ради се о пројекту који ће спровести Федерално министарство транспорта и комуникација, а циљ је умрежавање управних сектора, те пружање информација, садржаја и услуга управе на једном мјесту.

То значи како ће корисници на једном мјесту – на централном порталу, моћи потражити одговоре на сва питања. 

Више о сједницама и активностима Владе Федерације БиХ можете пронаћи на веб страници Владе ФБиХ .