Једногодишњи Twinning пројекат „Изградња капацитета у области менаџемнта обуке у институцијама БиХ“ којег је организовала Агенција за државну службу БиХ у сарадњи са Финским институтом за јавно управљање HAUS успјешно је завршен.

„Европској унији је изузетно важно да земља има независну и професионалну државну службу, изјавила је Maria Farrar-Hockley, шефица одјела за правосуђе, унутрашње послове и реформу јавне управе у Делегацији ЕУ у БиХ на завршној конференцији овог пројекта која је одржана 27. јануара 2011. у згради Парламентарне скупштине БиХ у Сарајеву.

Уводни говор на завршној конференцији пројекта имали су гдин. Невен Акшамија, Директор Агенције за државну службуи БиХ и гдин. Здравко Кујунџија, Шеф одјсека за обуку Агенције за државну службу Босне и Херцеговине. Присутнима су се обратили још и чланови Пројектног тима.

Програм обуке Twinning пројекта прошла су 42 учесника из 35 институција Босне и Херцеговине. Поред цертификата који су додијељени учесницима,  резултат једногодишњег програма су Стратегије обука које су припремили учесници за институције из којих долазе.

Циљ овог пројекта био је давање подршке јачању државних институција кроз консолидацију Управљање људским ресурсима мреже у области обуке и развоја.