Вањскотрговинска комора Босне и Херцеговине, у сарадњи с Агенцијом за јавне набавке Босне и Херцеговине, 11. и 12. јануара наредне године у Сарајеву организира јавну расправу о Нацрту закона о јавним набавкама БиХ.

Агенција за јавне набавке припремила је Нацрт закона о јавним набавкама у складу са Стратегијом развоја система јавних набавки за период 2010.-2015. година и Програмом рада за 2010.

Савјет министара БиХ је усвојило Стратегију развоја система јавних набавки у Босни и Херцеговини на сједници 26. аугуста ове године.

Приједлози привредника, бх. институција и других који буду присуствовали расправи у вези с новим нацртом закона морају бити у складу с директивама ЕУ, с обзиром на то да је хармонизација с легислативом ЕУ једна од обавеза које је Босна и Херцеговина преузела потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању с ЕУ.

Расправу о нацрту закона о јавним набавкама недавно је организовала и Привредна комора Кантона Сарајево, а појашњења о том новом закону дала је Џинита Фочо, директорица Агенције за јавне набавке БиХ.