Први пут у хисторији амерички ће Конгрес у ову сриједу бити уживо преношен на Facebook-u, јавља CNN. Ово је велика вијест јер повлачи за собом многа занимљива питања о медијима и политици у данашње вријеме. Говор Johna Boehnera, америчког републиканског политичара који од 1991. у Представничком дому Конгреса заступа 8. конгресни округ државе Ohio, а од 2007. служи као вођа мањине у Представничком дому бит ће преношен на овој друштвеној мрежи, а корисници ће имати могућност коментирања.

Nick Schaper, Boehnerov директор за дигиталне медије рекао је за CNN да ће пријенос уживо помоћи да се "постави тон за нову већину која ће наставити тражити нове начине како слушати и боље заступати амерички народ".

Наиме, Boehner и његов тим су активни корисници друштвених мрежа. Овај политичар има блог који линка на његов Twitter и YouTube рачун, преноси нет.

Boehner је постао вођа већине на изборима послије оставке Тома DeLaya али је с тог мјеста морао одступити након што су републиканци поражени од демократа на изборима 2006. године.

Live streaming ће бити преношен на страници републиканаца Pledge to America.