У БиХ, Македонији, Турској, Мађарској, Румунији и Русији, према анкетама Транспаренцy Интернатионала, прошле године од 20 до 29,9 посто грађана тражено је мито. Према овом истраживању, Македонија је најкорумпиранија на Балкану.

Бугарска, Грчка и Србија су у групи "шест до 19,9 посто", односно у којима је од шест до 19,9 посто анкетираних изјавило да је од њих тражено мито.

Земље са најмањом корупцијом су Хрватска, Словенија, Аустралија, Канада, Њемачка, Шпанија и САД.У истраживању Транспаренцy Интернатионала, 56 посто анкетираних изјавило је да њихова земља постала корумпиранија него претходних година.На листи најкорумпиранијих земаља свијета, према истраживању ове међународне организације, налазе се Афганистан, Нигерија, Ирак, Индија, а затим Кина, Русија и већи дио земаља Блиског истока.

Према анкети, најкорумпираније су политичке странке, а половина испитаника не вјерује да њихова влада може да ријеши проблем корупције.Међу најкорумпиранијим институцијама наведене су полиција и судство, објављено је на порталу ceppei.ba