На 20. сједници Фискалног савјета БиХ, одржаној данас у Сарајеву, константовано је да министри финансија нису успјели постићи консензус у вези са  оквирним буџетима за наредну годину, а у складу са закључком са прошле сједнице Фискалног  савјета.

Заједнички је оцијењено да систем, који регулише ситуације привременог финансирања, осигурава фискалну одговорност у 2011. години до усвајања буџета.

У другом дијелу сједнице Фискалног савјета  учествовали су чланови мисије Међународног монетарног фонда, који бораве у БиХ у сврху четвртог прегледа у оквиру стенд бај аранжмана.На састанку је разговарано о испуњавању преузетих обавеза по стенд бај аранжману и наставку провођења структуралних реформи у БиХ.

Наглашено је да су, закључно са 30.09.2010. године, испуњени сви квантитативни показатељи извршења програма  како је и било предвиђено. Изражено је очекивање да ће нове власти на свим нивоима у БиХ наставити испуњавање  неопходних мјера прилагођавања, утврђене политикама кроз стенд бај аранжман.Закључено да ће бити настављена сарадња са ММФ-ом на оперативном нивоу до окончања четвртог прегледа, каже се у саопштењу за јавност Савјета министара БиХ.