Вијеће министара БиХ утврдило је Приједлог основа за закључивање Споразума о финанцирању између Босне и Херцеговине и Комисије Еуропских заједница у погледу државног програма сурадње (Дио И) за 2010. годину у оквиру Инструмента за претприступну помоћ, који је предложило Министарство финанција и трезора.

Приједлог основа бит ће достављен Предсједништву БиХ, а за потписника Споразума предложена је директорица Дирекције за еуропске интеграције Невенка Савић.

У финанцирању Државног програма (Дио И) за 2010. годину Комисија ће судјеловати средствима бесповратне помоћи у укупном износу од 92.288.099,00 еура. Овим средствима бит ће финанцирани пројекти у вези с политичким и економским захтјевима, испуњавањем еуропских стандарда и програма потпоре. Такођер, потпора у износу од 2.400.000,00 еура намијењена је активностима у области образовања у оквиру Темпус програма, који ће се координирати и имплементирати под ИПА вишекорисничким програмом.

Појединачни уговори за реализацију пројеката бит ће закључени најкасније у року од двије године од потписивања овог споразума, објављено је на порталу реци.ба