Чланови Управног одбора Фонда за реформу јавне управе у БиХ на сједници одржаној данас у згради Вијећнице у Брчко дистрикту БиХ донијели су једногласно одлуку о додјели уговора за реализацију пројекта „Обука службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима“. 

Пројекат се односи на пружање услуга обуке запослених у органима државне службе за примјену информационих технологија по стандардизираном програму обуке. Како се одлуке УО доносе једногласно, чека се и писано изјашњење чланова УО који нису присуствовали сједници.На основу захтјева Владе Брчко дистрикта БиХ, УО Фонда за реформу јавне управе предложио је да се укине одлука о прихватљивости пројектног задатка One stop shop – сервиси за помоћ грађанима, а да се цјелокупан износ средстава резервисаних у Фонду преусмјери на пројекат „Информациони систем трезора Брчко дистрикт“.

Наиме, Влада Брчко дистрикта БиХ оцијенила је да је овај пројекат приоритетнији за Брчко јер информатизација трезора још није урађена на овом управном нивоу. Чланови УО ФРЈУ примили су к знању и информацију о анализи донаторских активности у сектору реформе јавне управе у периоду 2008-2010. година.