Експертни тим конзорција фирми Progeco, Еуропартнер и Еда, који  је потписао недавно уговор с Канцеларијом координатора за реформу јавне управе за реализацију пројекта "Скица развоја централних органа влада у БиХ”, представио је данас на састанку у Сарајеву представницима генералних секретаријата Влада у БиХ, државном те ентитетским координаторима за реформу јавне управе у БиХ почетни извјештај за овај пројекат.

Извјештај је презентиран ради стварања заједничког оквира за будућу имплементацију пројекта. Корисници пројекта, односно представници генералних секретаријата влада у БиХ дали су корисне коментаре како би пројекат био успјешно реализиран.  

Циљ пројекта "Скица развоја централних органа влада у БиХ” је да побољша структуру, капацитет и учинак секретаријата влада у БиХ, као централних органа и да осигура ефикасан и кохерентан рад секретаријата, министарстава и других тијела институција на нивоу организовања којем припадају, те да се развију капацитети за повезивање различитих нивоа извршне власти у БиХ.

Имплементацијом пројекта бит ће ојачани системи креирања политика на свим нивоима власти у БиХ, што је и предвиђено Стратегијом за реформу јавне управе.

Секретаријати влада су мјеста гдје ће се развити капацитети за координацију и међусобно повезивање, односно органи у извршној власти, који ће повезивати креиране политике и активности на различитим новоима власти у БиХ.