Високи представник и специјални представник ЕУ у БиХ Валентин Инзко, шеф Полицијске мисије ЕУ у БиХ Стефан Феллер и отправник послова Делегације Европске уније у БиХ Борис Иароцхевитцх поздрављају данашње усвајање Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Дирекције за координацију полицијских тијела Босне и Херцеговине.

Усвајање правилника Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ је био један од преосталих услова у оквиру дијалога о либерализацији визног режима.У погледу дијалога о либерализацији визног режима, и даље остаје неријешено питање именовања директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције, и то би могло пролонгирати одлуку Вијећа и Европског парламента о либерализацији визног режима за Босну и Херцеговину.

Високи представник и Специјални представник ЕУ у БиХ, Шеф Полицијске мисије ЕУ у БиХ и Отправник послова Делегације Европске уније у БиХ желе подсјетити институције БиХ да ће Европска комисија 31. августа окончати свој извјештај о постигнутом напретку у овим областима намјењен Европском парламенту, објављено је на службеној страници Делегације Европске уније у БиХ.