Влада Федерације БиХ закључила је да ће, уколико се примијени одлука Суда у Стразбуру, којом би БиХ требала вратити Србији 20.000 станова, доћи до колапса Федерације.

Влада је истакла да заступници БиХ у Стразбуру нису радили свој посао како треба, а посљедица тога је поразан резултат за нашу земљу.

Пресуда коју изрекне Суд у Стразбуру гласи на БиХ, а шаље се ентитетима. Из Владе ФБиХ наводе да немају свог заступника у Стразбуру, што је, кажу, поражавајуће.

Влада на данашњој сједници није прихватила извјештај о раду Жељезница ФБиХ за 2009. годину. Садржај је, кажу у Влади, тачан, али резултати нису задовољавајући. Од новог руководства се тражи за сљедећу сједницу Владе план и програм рада и санације постојећег стања, те постављање Жељезница ФБиХ на здраве ноге. Влада је на сједници одржаној у Мостару верифицирала именовање надзорних одбора Сарајево осигурања, Униса, ЈП Жељезнице, Федералног завода ПИО/МИО. Верифицирани су и кандидати за чланове Конкуренцијског вјећа БиХ, преноси портал вијести.ба.