Пореска управа Републике Српске /РС/ обавјештава пореске обвезнике да је Закон о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак ступио на снагу 31. јула и да су њиме обухваћени трошкови припремања топлог оброка који не представљају опорезива лична примања, саопштено је из Пореске управе.

Тим измјенама је дефинисано да само у случају када послодавац припрема топли оброк у властитим ресторанима или се послодавцу топли оброк испоручује од лица регистрованих за доставу хране, трошкови припремања топлог оброка не представљају опорезива лична примања до износа од 3,5 КМ дневно или 77 КМ на мјесечном нивоу.Топли оброк који послодавац исплаћује у новцу је и даље опорезиво лично примање.

Законом о измјенама и допунама Закона о порезу на доходак одређено је и умањење пореске основице по сваком издржаваном члану домаћинства са досадашњих 90 на 75 КМ.Такође су према овом акту исплатиоци мјесечне плате дужни умањивати и пореску основицу за износ личног одбитка од 250 КМ, умјесто досадашњих 300 КМ, преноси портал capital.ba.