Премијер Федерације БиХ Мустафа Мујезиновић повукао је данас из парламентарне процедуре Стратегију реформе пензионог система из разлога што у јавној расправи о овом документу није омогућено учешће свих интересних група које су могле дати допринос сагледавању укупног стања и изналажењу рјешења за побољшање материјалног положаја пензионера.

Влада Федерације БиХ је Приједлог ове стратегије утврдила након што ју је ресорни министар обавијестио да је о документу обављена широка јавна расправа и да су објединјени њени резултати, а што се показало нетачним. Полазећи од тога да се ради о веома значајном документу с дугорочним импликацијама, федерални премијер је оцијенио да нема потребе за исхитреним рјешењима.

Стога ће о Стратегији реформе пензионог система бити проведена додатна јавна расправа, а након свестране анализе резултата ове расправе, Влада Федерације БиХ ће поново разматрати документ и упутити га у парламентарну процедуру, каже се у саопштењу премијера Федерације БиХ Мустафе Мујезиновића.