Дирекција за Европске интеграције у сарадњи са холандском развојном агенцијом СНВ организира семинар „Стратешко планирање у контексту испуњавања услова из процеса придруживања Европској Унији“.

Циљ семинара је да се полазницима пружи комплекснију слику о процесу стратешког планирања те како га треба посматрати у контексту ширих активности и обавеза које Босна и Херцеговина добија на свом путу придруживања Европској Унији. Семинар је намијењен руководећим кадровима институција са државног и ентитетског нивоа.

О важности стратешког планирања говори и чињеница да је подкомпонента ИИИ прве ИПА компоненте посвећена развоју и реализацији стратегија и политика секторског дјеловања, односно преузимању законодавства и стандарда ЕУ што је у директној вези.

Планирано је да буду одржане четри сесије ове обуке; двије до сезоне годишњих одмора и двије послије када ће за јесење сесије бити поновљен позив. Оквиран број учесника по семинару је 25.

Семинар у трајању од два дана ће се одржати у Сарајеву. Прве двије сесије ће бити одржане од 8. до 9. јула, односно од 12. до 13. јула.

Рок за пријаве је 5. јули 2010. године, а више информација о начину пријављивања можете добити на www.деи.гов.ба. Након селекције кандидата за учешће на семинару, 06. јула на страници Дирекције бит ће објављене информације о мјесту и времену одржавања семинара.