Поводом прославе УН Дана јавне службе, церемонија додјеле „United Nations Public Service Award“ и форум на тему „Улога јавне службе у достизању миленијских циљева развоја“ ове године бит ће одржан у Барселони од 21. до 23. јуна.

Генерална скупштина УН-а на основу резолуције А/РЕС/57/277 одредила је да се 23. јуни обиљежава као УН Дан јавне службе како би се „славиле вриједности и врлине услуга у заједници“.

Проглашење добитника награде „United Nations Public Service Award“ организира УН Одјел за економска и социјална питања (УНДЕСА), Одјел за јавну управу и управљање развојем у сурадњи са Владом Каталоније која ће бити уједно и домаћин овог догађаја.

Догађај ће се одржати путем пленарних састанака, као и путем радионица паралелног развоја капацитета и састанка експертне групе. Закључци дискусија и стручног састанка довест ће до конкретног сета препорука о томе како унаприједити институције јавне управе, те процес и праксу у неколико сљедећих међусобно повезаних подручја:

  • Промицање иновација у транспарентности, одговорности и пружању јавних услуга за постизање миленијских циљева развојаАнгажирање грађана у развој господарства и јавне управе за остваривање Миленијских циљева развоја
  • Напредни е-Говернмент развој и управљање знањем
  • Развој институционалих капацитета за остваривање Миленијских циљева развоја у постконфликтним и кризним ситуацијама: Изазови, најбоље праксе и лекције научене кроз превенцију и обнову
  • Размјена искустава

Више информација о догађају можете сазнати овдје.