Други састанак у овој години Форума за координацију донатора (DCF) у организацији Сектора за координацију међународне економске помоћи Министарства финансија и трезора одржан је 07. јуна 2010. године, а састанком је предсједавао Michael Tatham, амбасадор Велике Британије и Сјеверне Ирске у БиХ.

Амбасадор Tatham је говорио о досадашњем ангажману своје земље у БиХ, затварању  Kancelarije Велике Британије за међународни развој (DFiD у фебруару 2011. године, као и о будућим активностима Владе Велике Британије у Босни и Херцеговини.

Сектор за координацију међународне економске помоћи у Министарству финансија и трезора Босне и Херцеговине представио је план имплементације пилот пројекта подршке појединачним секторима у Босни и Херцеговини.

На састанку су презентовани и приједлози промјена у начину функционирања Форума за координацију донатора (DCF).

Састанак чланова DCF-a је, уједно, био и прилика представницима највећих донаторских агенција, које реализују програме и пројекте у БиХ, информисати Форум о новим и планираним пројектима, размијенити мишљења о својим активностима, позитивним искуствима као и изазовима с којима се сусрећу током имплементације активности на терену.

Квартални састанци DCF-a представљају главни механизам координације између мултилатералних, билатералних донаторских организација и власти Босне и Херцеговине и прилика су за размјену информација о развојним политикама БиХ као и активностима донатора у земљи.

Састанку је поред осталих учесника присуствовао и представник Канцеларије координатора за реформу јавне управе.