Савјет министара БиХ данас је на сједници утврдио Приједлог основа за вођење преговора и потписивање Анекса II Меморандума о разумијевању за успостављање Фонда за реформу јавне управе између Одјела за међународни развој Уједињеног Краљевства, Агенције за међународни развој и сарадњу Шведске, Министарства за развој и сарадњу Холандије, Делегације Европске уније у БиХ и Вијећа министара БиХ, Владе Федерације БиХ, Владе Републике Српске, Владе Брчко Дистрикта БиХ и Министарства финансија и трезора БиХ, саопштено је из Службе за информисање Генералног секретаријата Савјета министара БиХ. 

Канцеларија координатора за реформу јавне управе доставит ће Приједлог основа Предсједништву БиХ у даљњу процедуру, а за потписника предложен је предсједавајући Савјета министара др. Никола Шпирић.  

Анексом II дефинисано је продужавање важења Меморандума до краја 2011. године, с тим  да ће Министарство спољних послова Велике Британије преузети обавезе за период од 1.1.2011. до 31.12.2011. године, које је раније закљученим меморандумом имао Одјел за међународни развој Уједињеног Краљевства, који завршава своју мисију у БиХ.

Меморандум о разумијевању за успостављање Фонда за реформу јавне управе закључен је 12. јула 2007. године.