Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске /РС/ и Развојни програм Уједињених нација /УНДП/ успјешно сарађују на низу пројеката чији је циљ унапређење развоја јединица локалне самоуправе – закључили су на јучерашњем састанку министар управе и локалне самоуправе РС Зоран Липовац и резидентни координатор УНДП-а Јуриј Афаниасијев.

Током састанка истакнут је значај пројекта обуке запослених у јединицама локалне самоуправе, чија ће примјена значајно унаприједити квалитет и доступност у пружању јавних услуга грађанима – саопштено је Министарства управе и локалне самоуправе РС. Као значајно је оцијењено и провођење пројекта интегрисаног локалног развоја који афирмише стандардизовани приступ стратешком планирању у јединицама локалне самоуправе, а чији је резултат и израда Методологије за интегрисано планирање локалним развојем.

УНДП у РС проводи и трећу фазу пројекта опоравка региона Сребренице, који је веома значајан за развој општина Сребреница, Братунац и Милићи.Током састанка истакнут је и значај унапређења сарадње и активнија улога овог министарства у кандидовању пројеката који ће допринијети развоју јединица локалне самоуправе у Српској, преноси портал цапитал.ба