Илустрација практичних примјера из области кризног менаџмента и кризне комуникације, као и изазови комуницирања европских тема великог локалног значаја те употреба интернета као средство савремене ПР комуникације били су теме једнодневне конференције „ПР нетwорк“ одржане 11. маја у Бања Врућици.

Конференција је дио пројекта „Обука службеника за односе с јавношћу којег организира Канцеларија координатора, а реализује Приме Цоммуницатионс директно доприносећи имплементацији мјера АП И Стратегије реформе јавне управе, а окупила је 70 државних службеника из центара институционалног комуницирања али и представнике невладиног сектора.

Учесницима конференције презентована су истраживања ставова службеника за односе с јавношћу када је ријеч о односима с јавношћу у јавној управи. Истраживањем су били обухваћени процес планирања односа с јавношћу, буџетирања, начина и канала комуникације као и утјецај који службеници на овим позицијама имају на рад одређене институције.

Конференција је била прилика за боље упознавање државних службеника те боље повезивање циљем оснаживања међусобне сарадње у будућности.

“Едукативни скуп као данашњи уз присуство искуства предавача Елдине Кнез, Пеђе Ашанина Голеа, Милоша Ђајића и Драгане Ђермановић са дугогодишњим искуством могу итекако да послуже ПР-овцима у БиХ да своју професију новије хисторије мало побољшају. ПР у нашој држави тек заживљава, тако да су сва искуства из земаља која су раније кренули са обучавањем кадрова у сегменту односа с јавношћу добродошла. Унапређење и обучавање кадрова које ради Приме Цоммуницатионс је итекако важно, јер ми још увијек немамо стручне и квалификоване образовне установе које ради на продуцирању кадрова који ће се бавити ПР-ом”, истакла је Мирјана Мицевска, руководитељ службе за информисање Савјетаминистара БиХ.

“Све активности у склопу пројекта “Обуке службеника за односе с јавношћу” до сада су успјешно реализоване. Скупови попут овог су веома корисни за све учеснике јер им показују добре примјере из региона. Вјерујемо да ће и приручник који ће бити ускоро публикован бити користан за све службенике за односе с јавношћу у органима управе”, истакла је Ведрана Фалаџић, портпарол јавношћу Канцеларије координатора за реформу јавне управе.

Циљ пројекта је јачање капацитета и стандардизовање пракси службеника за односе с јавношћу у центрима институционалног комуницирања БиХ, њихово упознавање са искуствима институционалног комуницирања, теоријом и праксом односа са јавношћу кроз директан приступ искуствима европске праксе у тој области, те јачање сарадње корисника пројекта.

Фотографије са конференције можете погледати овдје.