Једнодневна конференција за односе с јавношћу, која је наставак пројекта „Обука државних службеника за односе с јавношћу“, а кога реализује Канцеларија координатора за реформу јавне управе бит ће одржана у Теслићу, 11. маја 2010. године.

Циљ конференције која ће окупити службенике за односе с јавношћу Савјета министара, Федералне владе, Владе РС-а и Владе БД, али и представнике невладиног сектора је повезивање службеника за односе с јавношћу са различитих нивоа и са невладиним сектором, те унапређење њихове сарадње.

Предавачи на конференцији бит ће: Пеђа Ашанин Голе, стручњак у области менаџмент конзалтинга и стратешких комуникација, Елдина Кнез, савјетница министра за развој Словеније за подручје односа с јавношћу и портпарол за Лисабонску стратегију за Европску Унију и Драгана Ђермановић, експертица из области on-line PR-a.

Циљ овог пројекта је јачање капацитета и стандардизовање пракси службеника за односе с јавношћу у органима управе БиХ, њихово упознавање са искуствима институционалног комуницирања, теоријом и праксом односа са јавношћу кроз директан приступ искуствима европске праксе у тој области те јачање сарадње корисника пројекта и размјена њихових искустава.  

Извршилац Пројекта, који доприноси реализацији мјера из Акционог плана 1 стратегије РЈУ у БиХ из области институционална комуникација,  је агенција Prime Communications која је изабрана путем отвореног поступка јавне набавке. Бише о конференцији можете сазнати на адреси www.pr-network.org.