Шеф Уреда Свјетске банке у БиХ Марцо Мантованелли изјавио је Фени да још није имао прилику да детаљно прегледа Уредбу Владе ФБиХ о приходовном цензусу за кориснике права по основу ратних признања и одликовања, чиме се утврђује висина приходовног цензуса у износу од 2,5 просјечне нетоплаће исплаћене у Федерацији БиХ у претходној години.

"Нисмо имали прилику да детаљно прегледамо одобрену Уредбу. Међутим, постављање приходовног прага на 2,5 просјечне плаће за било који програм новчаних накнада вјеројатно неће донијети никакву корист у смислу праведније расподјеле јавних средстава и одрживих исплата накнада за већину корисника", истакнуо је Мантованелли.

По његовим ријечима Свјетска банка подржава цјелокупну реформу свих програма готовинских накнада, како у ФБиХ тако и у РС-у.Програм за носиоце највиших ратних признања је само један од њих. Међутим, ми ћемо морати процијенити да ли су донесене мјере у складу с оним што је договорено са Свјетском банком и да ли оне стварају препреку коначним циљевима ових реформи: да се осигура да већина корисника – оних с нижим приходима у домаћинству – настави примати накнаде на одржив начин убудуће, закључио ие шеф Шеф Уреда Свјетске банке у БиХ Марцо Мантованелли у изјави Фени, а преноси портал екапија.ба.