Влада Републике Српске /РС/ одобрила је 250.000 КМ за софтвер за оспособљавање технолошке инфраструктуре за електронску сертификацију унутар органа јавне управе, изјавио је данас директор Агенције за информационо друштво РС Срђан Рајчевић.

“Ускоро ћемо Влади РС упутити Нацрт закона о информационој дјелатности који се бави питањем имплементације стандарда и мјера информационе безбједности у Влади РС и републичким управним органима”, рекао је Рајчевић Срни.

Он је додао да из Развојног програма РС ова агенција очекује 345.000 КМ за набавку хардверске инфраструктуре и да ће, ако све буде ишло предвиђеном динамиком, у октобру моћи да пусте прву емисију дигиталних сертификата за органе јавне управе.

Координатор за развој информационих технологија Агенције Мирослав Радинковић позвао је запослене који немају довољно знања о информационим технологијама да их не посматрају као препреку за обављање свог посла, него као средство које унапређује ефикасност рада.У Бањалуци је данас Агенција организовала други координациони састанак са руководиоцима информационо-комуникационог технологије (ИКТ) у органима јавне управе.