Управни одбор Фонда за реформу јавне управе у БиХ на сједници одржаној 09. априла ове године у Мостару разматрао је извјештај о евалуацији јавне набавке услуга за имплементацију пројекта „Унапређење правила и процедура за израду закона, других прописа и општих аката у БиХ“ са приједлогом мјера, те дао сагласност на приједлог Одлуке о додјели уговора за набавку услуга за имплементацију пројекта „Унапређење правила и процедура за израду закона, других прописа и опћих аката у БиХ".

Имплементација овог пројекта допринијет ће организованом и унапријеђеном приступу принципима и правилима израде закона, других прописа и опћих аката у Босни и Херцеговини. На тај начин ће се у потпуности „покрити“ законодавна, извршна и управна власт усклађеним стандардима за доношење прописа, омогућити усклађену примјену правила и процедуре за израду правних прописа, те допринијети складности правног система уопће.

Чланови УО прихватили су и измјене тендерске документације за пројекат „Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима“. Сврха пројекта је изградња капацитета државних службеника у органима државне управе/службе на нивоу институција БиХ, Федерације БиХ, Републике Српке и Брчко дистрикта БиХ за практичну примјену знања из области информационих технологија у свакодневном раду и повећање опћег степена информатичке писмености у државној служби. 

Програм обуке је једнако потребан и запосленим са ниским нивоом познавања рада на рачунару, као и службеницима који посједују одговарајућа практична знања и  кроз програм едукације им је потребно омогућити даље стицање напредних знања и добијање међународне дипломе којом могу верифицирати стечена знања. Чланови УО упознати су са информацијом о пројектном приједлогу „Информацијски систем трезора Брчко дистрикта БиХ“ из области Јавне финансије.

Указано је на потребу постојања оваквог пројекта због чињенице да је сличан пројекат до сада реализиран на три управна нивоа (ФБиХ, РС, и БиХ).  Представници Брчко дистрикта изразили су спремност на кофинансирање пројекта те су предложили да Брчко дистрикт издвоји 27 посто потребних средстава, а да остатак финансира Фонд за РЈУ.

УО разматрао је пројектни приједлог и пројектни задатак „Информацијски систем управљања будзетом“ (БМИС).  Како се одлуке УО ФРЈУ доносе једногласно, чека се писано изјашњење о тачкама дневног реда чланова који нису присуствовали сједници. Рок за изјашњење према Пословнику је десет дана.