Делегација Европске комисије у БиХ и Министарство спољне трговине и економских односа БиХ презентоваће сутра у Сарајеву пројекат ”Јачање и хармонизација информационих система пољопривредног и руралног сектора БиХ (АИС БиХ)”, вриједан 1.280.500 КМ.

Циљ пројекта је јачање информационих система у пољопривреди БиХ према стандардима ЕУ како би се допринијело помоћи политици и одлучивању у пољопривредном сектору, саопштено је данас из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и Делегације Европске комисије у БиХ.

Пројекат би требало да буде прва фаза интегрисаног програма подршке информационих система пољопривреде чији ће темељи изградње бити дефинисани на искуствима добијеним на основу програма пилот тестирања прикупљања података.

Овај пројекат ЕУ реализује у сарадњи са Министарством спољне трговине и економских односа БиХ – Сектор пољопривреде, прехране, шумарства и руралног развоја, Агенцијом за статистику БиХ и административним тијелима из Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта БиХ.

Пројекат ће имплементирати британска фирма “Кардно”.ЕУ финансира пројекат у вриједности од 1.280.500 евра, што покрива оперативну и техничку помоћ пројекта. Додатних 200.000 евра је обезбијеђено од ЕУ за набавку потребне опреме.

Сутрашња презентација означиће почетак имплементације пројекта.