Десетог марта ове године Агенција за државну службу БиХ у сарадњи са Финским институтом за јавно управљање ХАУС, уводном конференцијом почела је једногодишњи тwининг пројекат „Изградња капацитета у области менаџмента обуке у институцијама БиХ“.

Циљ овог пројекта је давање подршке јачању државних институција кроз консолидацију Управљање људским ресурсима мреже у области обуке и развоја.

Једногодишњу обуку похађат ће 45 државних службеника институција БиХ који су својим институцијама задужени за планирање и организацију обука у матичној институцији те који сарађују с Агенцијом за државну службу када су у питању организације обука.

Прва тродневна обука Тwиннинг програма одржана је у Неуму у периоду од 22. до 24. марта. Фокус ове обуке био је теми „Стратегија обуке“. Након упознавања са основним теоријским концептима стратешког планирања, учесници семинара  подијељени су у четири групе:

  • правна обука
  • економска обука
  • обука из области сигурности/вањских послова
  • хоризонтална обука

Подијељени у групе, учесници су радили на развијању мисије и визије сваке групе појединачно. Такођер је рађена и СWОТ анализа те су одређени показатељи успјеха.