У Сарајеву ће данас почети дводневна радионица под називом "ЕУ – Јединствено тржиште и монетарна унија, чији је циљ пружање помоћи за боље разумијевање начела унутрашњег тржишта ЕУ. Радионицу организује Канцеларија Европске комисије у БиХ у сарадњи са Представничким домом парламента БиХ, Народном скупштином Републике Српске и Представничким домом Парламента Федерације БиХ.

Учесницима радионице, запосленим у парламентарним тијелима РС, ФБиХ и БиХ, обратиће се бивши члан Европског парламента Роберт Мореланд, а након тога ће о слободи кретања роба говорити представник Министарства финансија Грчке Петрос Елефтериадис.

Првог дана радионице, говориће се о слободи пружања услуга, о нарушавању слободе услуга, те о либерализацији тржишта.Други дан скупа биће ријечи о европском законодавству у области конкуренцији, главних принципа функционисања монетарне уније, либерализацији енергетског тржишта и компјутерском систему администрације у парламентима држава ЕУ.

Добродошлицу учесницима ће упутити предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције парламента БиХ Халид Гењац, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ. (Срна/радиосарајево.ба)