У Бањалуци је данас почео дводневни, други по реду, састанак Привременог пододбора за трговину, индустрију, царине, опорезивање и сарадњу са другим земљама кандидатима између Европске уније и БиХ, најављено је из Бироа Владе РС за односе са јавношћу.

Првог дана састанка разматраће се теме о слободном кретању робе, индустријској политици, о малим и средњим предузећима и трговини.Програмом рада овог скупа, за други дана састанка предвиђене су расправе о опорезивању, царинама и сарадњи са другим земљама и земљама кандидатима за улазак у ЕУ.

На састанку ће учествовати представници Европске комисије, Савјета министара БиХ, Владе РС и Владе ФБиХ, а учесницима ће се на почетку састанка обратити министар индустрије, енергетике и рударства РС Слободан Пухалац.

Састанак Привременог пододбора за трговину, индустрију, царине, опорезивање и сарадњу почео је јутрос у 9.00 часова у конференцијској сали Административног центра Владе РС у Бањалуци.Након завршетка другог дана састанка медијима ће бити достављено заједничко саопштење Европске комисије и представника БиХ, објављено је страници capital.ba