Фена: Стефан Фüле, комесар Европске уније за проширење и европску политику сусједства, допутоват ће у  прву посјету Босни и Херцеговини 18. марта, најављено је данас из Делегације Европске уније у БиХ.

Комесар Фüле ће се састати с члановима Предсједништва БиХ, предсједавајућим Вијећа министара БиХ и ентитетским премијерима. Саговорници ће разговарати о европским интеграцијама и процесу либерализације визног режима  и размијенити мишљење о уставним промјенама у БиХ и закону о попису становништва и домаћинстава. Уочи посјете комесар је поручио да Босна и Херцеговина мора пронаћи снаге и мудрости како би се преобразила, како би прешла из "дејтонског у европско доба". То значи да политички лидери требају гледати преко подјела из прошлости ка заједничкој визији земље која консолидује своја достигнућа,  поновно оснажујући реформе потребне за своје добро и слиједећи свој властити сан о поновном сједињавању с Европом.

Комесар ће се такођер састати с високим представником и специјалним представником ЕУ Валентином Инзком и са шефовима дипломатских мисија ЕУ акредитованим у БиХ.