У организацији Европске комисије – Генералне дирекције за проширење, 2.марта 2010. године, у просторијама Вијећа за регионалну сарадњу (Regional Cooperation Council) у Сарајеву одржан је састанак Радне групе корисника у оквиру вишекорисничке ИПА Стратешке радне групе за јавну администрацију и управу.

Од почетка израде планског документа тежиште је било постављено на јаче учешће земаља корисника, што претходних година није била пракса.

У току је израда трогодишњег плана на основу осам договорених приоритетних области. На састанку у Сарајеву представљен је нацрт трогодишњег плана за сектор Јавна администрација и управа који ће, уз седам осталих области, бити саставни дио Вишегодишњег индикативног програмског документа за период 2011-2013. (Multi-annual Indicative Programming Document for 2011-2013), а који би према плану требао бити усвојен до краја 2010. године. На састанку су учествовали државни службеници чланови Радне групе за PAR (PAR Core Group) – учесници првог састанка у Бриселу (октобар 2009.) земаља кандидата и потенцијалних ЕУ кандидата земаља Западног Балкана и Турске, те представници Европске комисије, ЕУ Делегације из БиХ, Вијећа за регионалну сарадњу и Регионалне школе за јавну управу.

Наредни састанак координације вишекорисничке ИПА-е бит ће одржан 15. и 16. марта 2010. године у Бриселу на коме ће бити представљен нацрт вишекорисничког МИПД-а 2011-2013, а који ће чинити појединачни планови у свих осам приоритетних области.