Чланови Управном одбора Фонда за реформу јавне управе на сједници одржаној 05.02. 2010.г. у Бања Луци усвојили су извјештај о евалуацији понуда  у оквиру јавне набавке консултантских услуга за пројекат „Скица развоја централних органа влада у БиХ – Имплементација фазе И“ са приједлогом мјера – приједлог Одлуке о додјели уговора за набавку консултантских услуга за имплементацију пројекта Скица развоја централних органа влада у БиХ – Имплементација фазе И“.  Реализацијом пројекта, Савјет министара БиХ, ентитетске владе и Влада Брчко дистрикта БиХ биће оспособљене да изграде систем за креирање и управљање политикама на кохерентан и усклађен начин, развију модерну структуру, капацитете и процедуре управљања политикама, и унаприједе међувладину сарадњу и учинак централних владиних органа.

Како се одлуке УО ФРЈУ доносе једногласно, очекује се и писано изјашњење чланова УО који нису присуствовали сједници.

УО ФРЈУ прихватио је и пројектни задатак „Успостављање савремених одјела за управљање људским потенцијалима у органима управе у БиХ“ из области Управљање људским потенцијалима. Циљ пројекта је осигурање подршке процесу реформе јавне управе и развоју државне службе у БиХ кроз стратешку трансфомацију постојеће кадровске функције у правцу изградње модерног система и функције управљања људским потенцијалима у институцијама и органима управе у БиХ.

Реализацијом пројекта бит ће изграђени специјализирани капацитети за управљање људским потенцијалима у институцијама државне службе и органима управе на нивоу БиХ, Федерације, Републике Српске и Брчко дистрикта БиХ.

Присутни чланови УО ФРЈУ примили су к знању информацију о поништењу поступка јавне набавке услуга за имплементацију пројекта „Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима”.