Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Адем Хускић изразио је задовољство због усвајања Закона о допуни Закона о Службеном гласилу БиХ, као и због чињенице да ће закони и подзаконски акти објављени у Службеном гласнику БиХ јавности бити доступни и на wеб страници Службеног гласника БиХ.

"У трећем покушају успио сам добити подршку за пројект за који сам сматрао да је битан, а то је да се закони и подзаконски акти коначно објављују на wеб страници Службеног гласила БиХ и бесплатно буду доступни јавности", каже Хускић, преноси портал екапија.

Он сматра да је то у интересу већине грађана које занимају закони и подзаконски акти, а имају приступ интернету. Службени гласник БиХ објављује разне врсте информација (тендере, законе, именовања, одлуке, међународне споразуме, огласе) које могу бити врло корисне за грађанство.

Приједлог Закона о допуни Закона о службеном гласилу БиХ усвојен је у уторак на сједници Дома народа, а предвиђа да се садржај Службеног гласника БиХ објављује и на wеб страници Службеног гласника БиХ.