Е-капија: Мрежа јавно-приватног партнерства југоисточне Европе (Мрежа ЈПП-а ЈИЕ) званично ће почети с радом у понедељак, 30. новембра у Сарајеву, под покровитељством Секретаријата Вијећа за регионалну сарадњу (RCC).

Циљ овог првог радног састанка Мреже је да окупи стручњаке за ЈПП из ЈИЕ те да се постигне споразум о интересу да се подржи проведба одабраних прекограничних пројеката кроз ЈПП, саопћено је из RCC-а.

Скуп заједнички организирају Секретаријат RCC-а и Агенција за јавно-приватно партнерство Републике Хрватске, која дјелује као привремени Секретаријат Мреже ЈПП-а ЈИЕ.

У уводном дијелу скупа учесницима ће се обратити замјеница генералног секретара РЦЦ-а Јелица Минић, и вршилац дужности генералног директора хрватске Агенције за ЈПП Камило Врана.

Очекује се да ће око 30 високих званичника из владиних институција и министарстава која се баве проведбом ЈПП-а из цијеле југоисточне Европе учествовати на састанку.

Мрежа је основана на министарској конференцији о јавно-приватном партнерству за развој инфраструктуре у југоисточној Европи, одржаној 25. септембра ове године у Сарајеву.

Њена је намјена да координира размјену знања и стручности у области ЈПП-а на регионалном нивоу, подржава процјену погодности климе за ЈПП у југоисточној Европи и предлаже мјере за њен даљњи развој и усклађивање.

Скуп ће почети у 09.30 сати у Секретаријату RCC-а у Сарајеву.