Дневни аваз: Управа за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ прикупила је на Јединствени рачун по основу индиректних пореза 4 милијарде и 625 милиона КМ закључно са данашњим даном, потврдио је портпарол УИО Ратко Ковачевић.

Од износа бруто прикупљених прихода за минималне резерве издвојено је 659 милиона КМ и из ових средстава вршен је поврат ПДВ-а свим оним обвезницима који су остварили право поврата у складу са Законом о ПДВ-у.

Корисницима прихода од индиректних пореза расподијељен је нето износ прикупљених прихода у висини од 3 милијарде и 966 милиона КМ, при чему се расподјела врши у складу са Законом о уплатама на Јединствени рачун и расподјели прихода и у складу са Одлукама Управног одбора УИО о коефицијентима за расподјелу прихода.

Од прикупљених прихода од индиректних пореза, за финансирање државних институција распоређено је 655 милиона КМ, Републици Српској /РС/ је дозначено милијарду и 61 милион КМ, Федерацији БиХ /ФБиХ/ дозначено је двије милијарде и 132 милионс КМ, а дистрикту Брчко је дозначено 118 милиона КМ.