Шести по реду састанак Регионалног економског форума за југоисточну Европу 2009. одржаће се 19. и 20. новембра 2009. године у згради Парламентарне скупштине БИХ у Сарајеву, под покровитељством Предсједништва Босне и Херцеговине.

Као невладина иницијатива Регионални економски форум окупља високе званичнике влада, водеће доносиоце одлука, градоначелнике, припаднике академске заједнице и јавне личности, док је посебан нагласак стављен на судјеловање представника наистакнутијих компанија у регији.

Назив и оквирна тема REF SEE 2009. је "Конкуренти и партнери на путу у Европску унију у условима свјетске економске кризе".

Посебан осврт ће се дати на сљедеће теме којима ће бити посвећени и одвојени округли столови: "Локална самоуправа у увјетима свјетске економске кризе: Главни градови – генератори економског развоја региона", "Регионални одговор на економску кризу: Пословни и развојни поглед" и "Club de Madrid – Политичке димензије свјетске економске кризе и Европски одговор: државни интереси, стабилност, глобално управљање".