Независне новине: Предсједавајући Вијећа министара БиХ потписао је и парламенту БиХ на потврђивање упутио одлуку о именовању Садика Ахметовића на функцију министра сигурности БиХ.

Потврдио је то синоћ Никола Шпирић предсједавајући Вијећа министара БиХ.

"Обавијештен сам да је предсједавајући Вијећа министара БиХ деблокирао процедуру именовања министра сигурности упутивши парламенту БиХ потребну документацију за именовање Садика Ахметовића", казао је Сулејман Тихић, предсједник СДА.

Данас или сутра Парламентарна комисија за припрему избора Вијећа министара БиХ требало би да саслуша кандидата СДА за министра сигурности БиХ.

"Постоји међустраначки договор да ово питање што прије буде завршено. Очекујем да у овој седмици коначно ставимо тачку на ову причу како би Вијеће министара БиХ наставило радити у пуном капацитету. Вјерујем да ће у четвртак парламент БиХ потврдити моје именовање", рекао је Ахметовић.

Након што је Тарик Садовић смијењен, именовање новог министра сигурности било је блокирано више од два мјесеца.

Предсједавајући Вијећа министара БиХ Никола Шпирић зауставио је процедуру његова именовања тражећи да прво буду изабрани директори Управе за индиректно опорезивање БиХ и Регулаторне агенције за комуникације БиХ.