Сједница Управног одбора Фонда за реформу јавне управе одржана је данас у просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе у Сарајеву.

Управни одбор ФРЈУ једногласно је усвојио извјештаје комисија о евалуацији јавне набавке услуга за имплементацију пројеката: "Обука службеника за односе с јавношћу", "Израда програма за побољшање квалитета управног одлучивања у БиХ" и "Развој система за управљање учинком у структурама државне службе у БиХ".

Управни одбор ФРЈУ је, такође, једноглавно усвојио и приједлог одлука о додјели уговора за имплементацију ова три пројекта.

Циљ пројекта “Обука службеника за односе с јавношћу” је јачање капацитета и стандардизовање пракси Савјета министара БиХ, ентитетских влада и Владе Брчко дистрикта за односе с јавношћу, а нарочито за новупослене државне службенике, док пројекат “Израда програма за побољшање квалитета управног одлучивања” има за циљ побољшање квалитета управног одлучивања на свим нивоима власти у БиХ у сврху стварања функционалне, поуздане, ефикасне, одговорне, транспарентне, с европским праксама усклађене јавне управе, оријентисане ка корисницима услуга.

Главни циљ пројекта “Развој система за управљање учинком у структурама државне службе је побољшање ефикасности рада органа државне службе кроз развој и имплементацију екективног система управљања учинком и резултатима рада који ће увести у примјену у институцијама и органима управе на различитим нивоима власти у БиХ.