У сриједу, 30. септембра и четвртак, 01. октобра 2009. године са почетком у 9.00 сати у просторијама Делегације Европске комисије, у Сарајеву одржаће се конференцији „Управљање људским потенцијалима у државној управи“ .

Циљ конференције представља уједињење организованих обука кроз коју су прошли учесници за вријеме пројекта стратешког програма фонда амбасаде Велике Британије  који је за циљ имао подршку и развој капацитета управљање људским потенцијалима у државној управи (обуку је организовала Агенција за државну службу БиХ у 2006. и 2009. години).

Конференција ће се фокусирати на излагање практичних аспеката модерних приступа управљања људским потенцијалима јавног сектора западне Европе. Уз преглед досадашњег програма обуке, компаративне презентације ће бити изложене од стране садашњих ХР стручњака из Уједињеног Краљевства и Хрватске. Такође, у склопу конференције одржат ће се интерактивне дискусије и отворени форум пружајући учесницима могућност да судјелују и дијеле своја искуства о развоју управљање људским потенцијалима.