Успостављање хармонизоване, ефикасније и транспарентније јавне управе, која ће бити одговорна грађанима, али и способна водити БиХ кроз процес стабилизације и придруживања, циљ је пројекта "Наставак подршке Канцеларији координатора за реформу јавне управе БиХ при имплементацији Стратегије реформе јавне управе и координацији донатора”, чија је имплементација почела ових дана.

Пројект финансира Делегација Европске комисије у БиХ, а проводиће га италијанска Eurecna.

Тим стручњака, на чијем је челу експерт у области јавне управе г. Само Годец данас је у Канцеларији координатора за реформу јавне управе презентирао циљеве пројекта и резултате које очекује након његовог завршетка у фебруару 2011. године.

Сврха пројекта је благовремена имплементација Стратегије реформе јавне управе, коју су власти БиХ усвојиле 2006. године. Пројекат је фокусиран на јачање капацитета Канцеларије  координатора, те пружање стручне помоћи у реализацији Акционог плана 1 Стратегије реформе јавне управе, чија је проведба у току. Исти пројекат биће фокусиран и на припрему новог акционог плана за јачање секторских капацитета у јавној управи БиХ.

Иначе, пројекат је вриједан 1,5 милиона еура, а биће финансиран из програма IPA.