Чланови Управног одбора Фонда за реформу јавне управе на сједници одржаној данас у Сарајеву одобрили су измјене у пројектном задатку “Обука државних службеника за примјену информационих технологија по стандарду ECDL“ укључујући и измјену назива пројекта у: ”Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима” из области Управљање људским потенцијалима.

Како се одлуке УО ФРЈУ доносе једногласно, очекује се писано изјашњење чланова УО који нису присуствовали сједници. Једногласно је одобрена и тендерска документација за пројект ”Обука државних службеника за примјену информационих технологија и рад на рачунарима”.

Циљ пројекта је развој модерне државне службе у БиХ у складу са европским стандардима и најбољом праксом која ће бити способна да одговори на захтјеве интеграционих процеса у ЕУ и осигура квалитетан сервис својим грађанима, клијентима из привредног сектора и другим корисницима њених услуга. Пројектом је предвиђена обука за 1.600 државних службеника.   

Чланови УО ФРЈУ усвојили су и тендерску документацију за пројект „Скица развоја централних органа влада у БиХ – имплементација фазе I” из области Израда политика и координацијски капацитети. Реализацијом пројекта, Савјет министара БиХ, ентитетске владе и Влада Брчко дистрикта БиХ биће оспособљене да изграде систем за креирање и управљање политикама на кохерентан и усклађен начин, развију модерну структуру, капацитете и процедуре управљања политикама, и унаприједе међувладину сарадњу и учинак централних владиних органа.

Подржан је пројектни задатак „Обука службеника за односе с јавношћу“ из области Институционална комуникација, док је пројектни приједлог „Публиковање информативног материјала Савјета министара, Владе Републике Српске, Владе Федерације БиХ и Владе Брчко дистрикта БиХ“ из ове области враћен члановима Надзорног тима на дораду.

Чланови УО ФРЈУ примили су к знању информацију о финансирању пројеката из Фонда за РЈУ. У информацији, између осталог, стоји да је из Фонда за РЈУ одобрено финансирање 11 пројеката.