Канцеларија координатора за реформу јавне управе заједно са SIGMA-ом (Суппорт фор Импровемент ин Говернанце анд Манагемент ин Централ анд Еастерн Еуропеан Цоунтриес) која пружа активну подршку реформи јавне управе у Босни и Херцеговини организује 8. и 9. јуна ове године у згради Парламентарне скупштине БиХ радионицу „Хармонизирани управни поступак у БиХ – грађани и пословни сектор захтијевају правну сигурност и учинковитост“.

Циљ радионице је упознати представнике извршне и законодавне власти са најбољим европским праксама у области управног одлучивања. О активностима Канцеларије координатора за реформу јавне управе на подручју општег управног поступка говорит ће Невенка Савић, државни координатор за реформу јавне управе, док ће експерти SIGMA-е, Wолфганг Русцх, проф. др. Улрицх Карпен и проф. др. Зарије Сеизовић, говорити о јединственом систему опћих управних процедура у федералној држави  на примјеру искуства Федералне Републике Њемачке, правним принципима управних процедура у Европском административном простору и реформи постојећег управног законодавства – потребе грађана и очекивања у БиХ.

Реформа управног одлучивања примарни је услов за осигурање ефикасности, учинковитости и предвидљивости јавне управе у пружању јавних услуга друштву. Реформом ће се ојачати управно одлучивање као кључна компонента интеракције између управе и грађана, те ће се учинити функционалним, поузданим, ефикасним, транспарентним и одговорним средством једне модерне јавне управе усмјерене ка грађанима које опслужује, боље оспособљене за придруживање Европском управном простору.