У Брчком је јучер одржана 7. редовита сједница Владе Брчко дистрикта, на којој се расправљало о проблему здравства и реформи јавне управе.

Влада је донијела одлуку о именовању чланова Кризног стожера за случај пандемије тзв. свињске грипе.

"Будући да се ближи сезона годишњих одмора, када се очекује велики број посјета Дистрикту из иноземства, ово је превентивна мјера у смислу спремности за евентуалну појаву ове болести у нашој средини", казала је у изјаву за Фену гласноговорница Владе Брчко дистрикта Мара Симикић.

Уред за реформу јавне управе поднио је квартални извјештај о напретку у овој области, по којему је у пет од шест ступова реформе јавне управе остварен напредак у Брчко дистрикту у односу на државну и ентитетске разине, али је у области институционалног комуницирања биљежено заостајање.У том смислу договорени су методи дјеловања да би се надишла та ситуација у правцу јачања капацитета централних органа Владе кроз успостављање генералног секретаријата и уреда за односе с јавношћу.

Влада је усвојила и Нацрт закона о јавном реду и миру, који ће уз утврђене амандмане, бити упућен у скупштинску процедуру, саопћила је Фена.