Дневни лист: Инспектори Порезне управе Федерације немају никакву подршке од опћинских и жупанијских инспекција, упозорава у изјави за Дневни лист Мидхат Арифовић, директор Порезне управе.

“Инспектори Порезне управе откривају све већи број објеката који нелегално раде, који немају одобрење за рад, пословне књиге. С друге стране, Порезна управа нема право санкционирати људе који бесправно раде и то је искључиво у надлежности опћинских и жупанијских инспекција”, тврди Арифовић.

Он се пита зашто власти у опћинама и жупанијама не чине више на санкционирању таквих случајева. Тим прије јер сви порези који се прикупе припадају опћинама и жупанијама.

“Велике штете због њиховог нерада трпи цијела држава. Само федерални инспектори раде у послијеподневним сатима и ноћу”, истиче Арифовић.

“Крајње је вријеме да се сви инспектори покрену и почну контролирати месну индустрију, трговине, пекаре, лијечничке ординације… Стално слушамо како нестаје новца у прорачунима, а људи раде, а не плаћају порезе”, наглашава Арифовић.

“Без репресивних мјера, печаћења објеката, подношења пријава, никада нећемо увести дисциплину”, закључује директор Федералне порезне управе.