У оквиру пројекта Центар за подршку и промоцију европских интеграција-ЦеППЕИ, који реализира Сарајевска регионална развојна агенција – SERDA, покренута је страница ЦеППЕИ на адреси www.cappei.ba.

На wеб странци могу се наћи најактуелније дневне информације из Еуропске уније, о процесу еуропских интеграција, регионалном економском развоју и практичној примјени еуропских стандарда. Такођер, на wеб страници ће се моћи наћи информације о програмима и инструментима ЕУ, расположивим ЕУ фондовима, као и могућностима аплицирања на еуропске фондове.

Wеб страница ће истовремено бити и важан фактор у процесу умрежавања и успостављања партнерства између свих заинтересираних актера чији је циљ убрзати процес интеграција БиХ у ЕУ. Наиме, европске интеграције су дугорочан и свеобухватан процес друштвених, економских, политичких, социјалних и етичких реформи, чији је коначни циљ прилагођавање стандардима Еуропске уније (ЕУ) ради стварања услова за животни стандард у Босни и Херцеговини какав уживају грађани најразвијенијих земаља Еуропе.

Истовремено, у настојању да повећа ниво информираности о процесу еуропских интеграција, о еуропским регулативама и стандардима, о програмима бесповратне подршке те могућностима аплицирања на тендере ЕУ, Сарајевска регионална развојна агенција -SERDA формирала је почетком године Центар за подршку и промоцију европских интеграција (ЦеППЕИ). Основни циљ Центра је повећање нивоа информираности о Европској унији (опће и конкретне информације о ЕУ), о процесу европских интеграција итд. а циљне групе Центра су прије свега оснивачи SERDA-е, локалне заједнице, мала и средња предузећа, невладине организације, медији, грађани… Информације ће бити дисеминиране путем успостављене wеб странице, е-маилом, штампаним брошурама и водичима, те путем директног контакта у виду тематских трибина, семинара и конференција, саопћено је из Службе за односе с јавношћу SERDA-е, преноси портал екапија.