Представнице Канцеларије координатора за реформу јавне управе у БиХ Марина Каваз – Сиручић и Азра Бранковић одржале су 20. и 30. марта предавања на Факултету за јавну управу у Сарајеву те су том приликом студентима говориле о трендовима нове орјентације у јавној управи али и о реформама у области јавних финансија.

Гђа. Каваз – Сиручић нагласила је да управа све више постаје регулатор, а не само пружаоц услуге те да је примјетан раст јавно-приватног партнерства, посебно у домену услуга јавног саобраћаја, образовања, издавања документа…

Гђа. Бранковић говорила је о тренутном стању у области макроекономије у БиХ, о стању у области јавних финансија, проблемима, као и реформама у овој области.

“Јавне финансије су област највећег очекивања ЕУ, јер ће се фондови ЕУ сливати у БиХ и бити дијелови националних буџета. Реформе у овој области проводили су и многи међународни донатори али оне нису биле стратешке и кординиране, него стихијске”, казала је гђа. Бранковић и додала да ће из Фонда за реформу јавне управе бити финансиран пројекат “Увођење информационог система за управљање буџетом .

У припреми је и пројекат “Информатизација система трезора у Дистрикту Брчко”.  

Предавања савјетница за реформу јавне управе наставак су сарадње Факултета за јавну управу и Канцеларије координатора за реформу јавне управе.