У просторијама УНДП БиХ у Сарајеву је од 26 до 27. фебруара 2009 године одржан четврти по реду састанак ресурсне групе регионалног пројекта „Заједница практичара у области управљања људским потенцијалима“ који окупља представнике из структура државне службе у земљама регије.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе је укључена у активности овог пројекта од 2006. године, када је на првој регионалној радионици о реформи структура државне службе која је организована у Сарајеву, зачета идеја за формирање заједнице практичара у области менаџмента људских потенцијала.

На састанку је расправљано о активностима пројекта и плану рада ресурсне групе у текућој. Између осталог, договорено је одржавање серије округлих столова у земљама регије на којим је планирано промовисање публикације припремљене на основу резултата истраживачког пројекта проведеног у 2008. години на тему Како привући и задржати најбоље људе у државној управи. Такође, усаглашено је да тема новог истраживања у текућој години буде Праћење и оцјењивање рада државних службеника.

Одржавање сљедећег састанка ресурсне групе планирано је за септембар 2009. године у Македонији, док ће редовна годишња конференција ове године бити организована у Албанији у мјесецу октобру.