Ослобођење: Премијер Федерације БиХ Неџад Бранковић са сарадницима састао се јучер са шефом Уреда Свјетске банке у БиХ Марцом Мантованеллијем.На састанку је разговарано о проведби регулаторне  реформе "Гиљотина прописа" у ФБиХ.

Премијер је госте упознао са посљедњим активностима Владе ФБиХ када је у питању тзв. мала гиљотина, која се односи на реформу закона из инспекцијских послова у ФБиХ ради повећања финансијске дисциплине и поједностављења процеса регистрације бизниса. Када је ријеч о наставку овог процеса, Бранковић је посебно указао на значај подршке провођењу ових реформских захвата у Парламенту ФБиХ. Стога је предложио одржавање посебне тематске сједнице Парламента ФБиХ, посвећене регулаторним реформама и обавезама које у том смислу стоје пред посланицима.

Говорећи о реформи државне администрације, премијер Бранковић је истакао припрему закона о државним службеницима и намјештеницима те плаћама у јавној управи. Шеф Уреда Свјетске банке Марцо Мантованелли, оцјењујући да је "Гиљотина прописа" веома важан пројект, казао је да је Федерација БиХ остварила одређени напредак у том смислу, али и да предстоји много активности и изазова.Од успјешног завршетка мале гиљотине зависи цијели реформски процес, истакао је Мантованелли.

Иначе, "Гиљотина прописа" је инструмент за брзо прегледање прописа, укидање оних који више нису потребни и измјену постојећих ради стварања бољег пословног окружења, саопћено је из Уреда за односе с јавношћу Владе ФБиХ.