У просторијама Канцеларије координатора за реформу јавне управе у периоду од 19.02. до 20.02 2009. године, одржана је радионица о теми „Вођење интервјуа и употреба оквира способности у процесу селекције“,  коју су водили предавачи из Националне школе за управу Велике Британије.

Учесници радионице били су државни службеници са федералног нивоа и   нивоа институција БиХ који су укључени у пројекат „Унапријеђење процеса регрутовања и одабира кадрова“,  који се реализује у реформској области управљање људским потенцијалима.

Током првог дана учесници су упознати са три кључне области које се тичу професионалне селекције и регрутовања уопће:

1.    развој оквира способности и његова употреба (способности и опис посла, способности и селекција)

2.    развој критерија селекције (процјена апликационог обрасца и мотивационог писма)

3.    принципи добре праксе у процесу вођења интервјуа (ваљаност селекције, организација и управљање, попратни документи, технике испитивања, процјена).

Другог дана су учесници имали прилику да кроз практичну вјежбу интервјуирања  примијене знања и вјештине које су им презентиране, након чега је услиједила групна дискусија о важности употребе оквира способности при вођењу интервјуа.

Радионица је закључена сумирањем резултата и утисака произашлих из практичне вјежбе, уз повратне информације и конкретне приједлоге предавача о важности употребе оквира способности у процесу селекције кандидата.