Независне новине: Савјет министара БиХ у првом кварталу ове године треба да разматра све ревизорске извјештаје о пословању институција БиХ у 2007. години јер то до сад нису урадили. Закључено је ово јуче на заједничкој сједници комисија за буџет и финансије оба дома Парламентарне скупштине БиХ. Ове двије комисије јуче су усагаласиле закључке са недавно одржане пленарне сједнице посвећене раду Канцеларије за ревизију институција БиХ и ревизорским извјештајима.

Душанка Мајкић, предсједавајућа Комисије за буџет и финансије Дома народа, каже да је један од закључака да се подузму и дисциплинске мјере против одговорних особа и институција у којима се понављају лоши ревизорски извјештаји.

"Предложићемо домовима парламента БиХ да Савјету министара налаже да се оснује једно тијело за јавне набавке и тачно ће се навести списак набавки које то тијело може урадити за све институције", рекла је Мајкићева и додала да су ревизори највише имали примједби на процедуре јавних набавки.

Савјет министра БиХ је раније задужио Службу за заједничке послове БиХ која од ове године врши набавке канцеларијског материјала и горива  за све институције, али Мајкићева истиче да је Комисија закључила како треба проширити списак ових набавки. Каже и да ће тражити од Канцеларије за ревизију да утврди такозвани праг материјалности јер су неке институције добивале мишљење са резервом због само 2.500 КМ утрошених мимо одређене процедуре.Ови усаглашени закључци биће достављени у оба дома на усвајање.